top of page

29 november 2022

Vastgoed-en hospitality familie Ramzy slaat nieuwe weg in met overname Amsterdamse skylounge

De Amsterdamse horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy (29) breidt levenswerk familie uit en draagt bij aan toekomstplannen van gemeente


De Ramzy Group slaat een nieuwe weg in die bijdraagt aan het aantrekken van hoogwaardige bezoekers naar de stad Amsterdam. Hiermee speelt het groeiende horeca-en vastgoedbedrijf in op het nieuwe beleid van de gemeente Amsterdam. Naast het leveren van een actieve bijdrage aan het publieke debat voegt CEO Ramez Ramzy de daad bij het woord. Hij voegt de skylounge op de 21ste verdieping van het Ruby-Emma hotel - het voormalige OQ hotel in Amsterdam Oost - toe aan zijn portfolio van inmiddels 25 horecabedrijven. Hiermee creëert de jonge ondernemer een nieuwe hotspot met een grote aantrekkingskracht voor de stad Amsterdam, letterlijk, op hoog niveau. Daarnaast zal op de 22e verdieping de hoogste podcast en tv studio van Nederland verrijzen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Ramez Ramzy, CEO Ramzy Group 

Van snackbar naar Amsterdams vastgoed en hospitality  imperium

De Ramzy Group is de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een bekende speler binnen de Amsterdamse horeca en hospitality branche. Begin jaren negentig begon Ramzy senior - nadat hij vanuit Egypte naar Nederland vluchtte vanwege discriminatie van de Kopten - met het exploiteren van zijn eerste horecazaak: een doodgewone Nederlandse snackbar nabij het Rembrandtplein. Door slim ondernemerschap en hard werken werden stap voor stap meer horecazaken aan de portefeuille toegevoegd. Deze succesvolle hospitality ondernemingen speelden vooral in op het opkomende Amsterdamse massatoerisme van de jaren 90. In de afgelopen 30 jaar groeide de onderneming uit tot de Ramzy Group met een vastgoedportefeuille en 25 Amsterdamse hotels, cafés en restaurants. 

Massatoerisme zorgde voor Amsterdamse eenheidsworst 

Het Amsterdamse gemeentebeleid was er - in de jaren 90 -  op gericht om zoveel mogelijk toeristen aan te trekken en de lokale economie te stimuleren. De algemene tendens en eetcultuur was toen om toeristen te bedienen met betaalbare horeca concepten en dus werden vooral pasta’s, pizza’s en steaks geserveerd. Zodoende ontstond op de bekende pleinen van Amsterdam een eenheidsworst van horeca. Inmiddels zijn de tijden veranderd, evenals de behoeften van zowel toeristen, bewoners en ondernemers. Ook het Amsterdamse gemeentebeleid omtrent toerisme is er nu op gericht (inter)nationaal een hernieuwd imago van de stad uit te dragen en hiermee hoogwaardige bezoekers te trekken. De gemeente Amsterdam wil bedrijven en organisaties die aantoonbaar bijdragen aan de stad (op economisch, sociaal, cultureel en/ of ecologisch gebied) ondersteunen en erkennen, bijvoorbeeld met een speciale status of keurmerk. 

Overname Skylounge Ruby-Emma hotel

Ramzy wil bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de gemeente Amsterdam en een positieve stempel drukken op de stadsontwikkeling. Begin 2023 zal de Skylounge van het Ruby-Emma hotel zijn deuren openen. De nieuwe naam is inmiddels bekend: “Ventuno is de nieuwe naam van onze skylounge op de 21ste verdieping van het Ruby-Emma hotel. De hoogste skylounge van Amsterdam. Het is een nieuw tijdperk voor de Ramzy Group en de stad Amsterdam. Daarnaast bouwen wij op de 22ste verdieping de hoogste TV en podcast studio van Nederland van waaruit we onze nieuwe visie op de stad gaan communiceren.  Wij willen het voortouw nemen in de ontwikkeling van de branche en de stad samen met onze partners, de gemeente Amsterdam en andere betrokkenen.” Aldus Ramez Ramzy

Ramzy Group - Ditisgeenprbureau.nl.jpg
bottom of page