top of page

16 februari 2022

Heeft smart bedrijfshoreca de toekomst?

Rotterdamse bedrijfscateraar New Fork experimenteert met een nieuwe zakelijke en flexibele cateringpropositie

 

Rotterdam - Dat werknemers na de corona-pandemie deels thuis blijven werken - het hybride werken - en bedrijven minder kantoorruimte aanhouden, heeft een enorme impact op bedrijfskantines en bedrijfscatering. Daarom experimenteert het Rotterdamse New Fork sinds deze week met een nieuwe en slimme cateringpropositie: New Fork pick-up points, vanaf elke plek in Rotterdam is er op maximaal 15 minuten loopafstand een pick-up point voor het afhalen van de zakelijke lunch.

 

Smart catering

Elke medewerker (thuiswerker of kantoorwerker) bestelt 's ochtends tot 9:30 uur zelf de lunch via de nieuwe New Fork app. Yorick van Baarsel van New Fork geeft aan: "Op deze manier voelen thuiswerkers zich betrokken bij kantoor en eten ze een kwalitatieve gezonde lunch zoals op kantoor. Wij noemen dit smart catering omdat voedselverspilling tot het verleden behoort en er gebruik gemaakt wordt van software om de bedrijfsprocessen te managen. Ook is er de keuze waar de lunches geleverd moeten worden: kantoor of op het New Fork Pick-up point. Wij verwachten dat smart catering de toekomst heeft, en daarom experimenteren wij met dit soort concepten, want wie niet waagt, wie niet wint.”

 

Waarom dit Rotterdamse experiment?

De horeca in het algemeen heeft het behoorlijk voor haar kiezen gekregen de afgelopen jaren. Maar ondernemerschap is volgens Yorick niet, "bij de pakken neer gaan zitten, en in moeilijke tijden het hoofd laten hangen. Wij denken dat het hybride werken blijft en daarom rollen we deze propositie uit in Rotterdam, want van experimenteren kun je leren. Blijkt het een succes dan ligt de rest van Nederland aan onze voeten."

 

Frietboutique een gezond pick-up point?

New Fork pick-up points kunnen allerlei soorten horeca zaken zijn die het belang van gezonde lunches onderstrepen. Één van de pick-up points is de kwaliteit snackbar: De Frietboutique van het Rotterdamse ondernemers duo Sammy en Pebbles. In eerste instantie wellicht een vreemde keuze omdat friet niet bekend staat als gezond. "We willen door deze samenwerking een bijdrage leveren aan gezonde bedrijfslunches voor medewerkers die thuis werken. Elke dag friet van de Frietboutique raden wij om gezondheidsredenen niet aan, hahaha. Maar afwisseling van spijs doet eten, dus na een aantal dagen de gezonde bedrijfslunch van New Fork zal dat frietje op de vrijdag extra lekker smaken." Aldus Pebbles van de Frietboutique.

bottom of page