House.nl biedt hypotheekadviseurs makelaarsprovisie aan

De hypotheekadviseur wordt ook makelaar

Huizenplatform House.nl gaat hypotheekadviseurs ondersteunen in de huidige woningmarkt. Ze kunnen vanaf nu woning(ver)kopers aanbrengen en fysieke diensten oppakken van het (ver)koopproces. De hypotheekadviseur wordt ook makelaar. De veranderende huizenmarkt zorgt voor minder transacties. Het huizenplatform Funda zal, met het op handen zijnde eigen hypotheeklabel, ook een deel van de hypotheekmarkt gaan claimen. Hypotheekadviseurs moeten dus ondernemender worden om hun marktaandeel te behouden. House.nl biedt daarom naast makelaars-taxateurs nu ook hypotheekadviseurs de mogelijkheid om diensten tijdens het woning(ver)koopproces in te vullen.

Foto: Maurits Grosfeld

Takenpakket verbreden

CEO van House.nl, Maurits Grosfeld, vindt dit een logische vervolgstap van zijn makelaarsdienstverlening, “hypotheekadviseurs horen vaak als eerste wanneer mensen verhuisplannen hebben. Ondernemende hypotheekadviseurs kunnen nu hun takenpakket eenvoudig uitbreiden door een deel van de makelaarstaken op zich te nemen.” Hij denkt daarbij aan het aanbrengen van nieuwe (ver)koopklanten, bezichtigingen van huizen of inspecties voordat de overdracht bij de notaris

plaatsvindt.

Cursus gecertificeerd verkoopbegeleider

Vanuit het grote netwerk van hypotheekadviseurs kunnen ze nu huizenverkopers bij House.nl aanbrengen in een geheel transparant systeem. House.nl stelt daarbij haar digitale platform, back-office en netwerk ter beschikking. Afhankelijk van de hoeveelheid diensten die een hypotheekadviseur oppakt kan méér provisie worden verkregen. Optioneel kunnen hypotheekadviseurs een cursus gecertificeerd verkoopbegeleider volgen.

nl_NL