After the successful horizontal model, there will also be a standing version next year

Warmtepompdoorbraak: Weheat produceert duizendste Blackbird

Duizel, 28 november 2023 – Stiller. Compact. Efficiënt. En vooral ook duurzaam. De hybride warmtepompen van Weheat zijn ‘all-electric ready’ en dus klaar voor een toekomst zonder fossiele brandstoffen. De Blackbird komt dankzij het hoogst haalbare energielabel in aanmerking voor een hoge ISDE-subsidie voor woningeigenaren. Bij de productie wordt gebruikgemaakt van volledig recyclebare materialen en technologieën die de ecologische impact minimaliseren. Zo wordt onder meer het natuurlijke koudemiddel propaan gebruikt. Met behulp van algoritmes zorgt de Blackbird voor een optimale en zuinige verwarming van iedere woning. Ook wordt gebruikgemaakt van volledig recyclebare materialen, waaronder een EPP-behuizing (Expanded Polypropylene): aan het einde van de levenscyclus is dit deel van de pomp demonteerbaar. De Blackbird is bovendien een lokaal product, het is bedacht, ontworpen én geproduceerd in Nederland. Kortom: bij iedere stap in het productieproces is duurzaamheid leidend voor WeHeat.

Foto: Blackbird, Weheat

State of the art polderproduct

De Blackbird is een typische innovatie uit de Brabantse Brainport Regio. Het succes van de slimme pomp, waarvan de duizendste binnenkort wordt geproduceerd, zit ‘m niet alleen in duurzaamheid. Deze innovatie heeft een uniek liggend design dat ideaal is voor plaatsing op platte daken. Ideaal voor bewoners, want je ziet hem bijna niet. Ideaal voor installateurs, want de warmtepomp is lichtgewicht en gemakkelijk aan te sluiten. Na het succes van dit eerste model lanceert Weheat begin 2024 ook een nieuwe, staande variant. Uiteraard onderscheidt ook deze warmtepomp zich door dezelfde hightech voordelen als de huidige Blackbird: 4G-bediening, installatiegemak, hoge energie-efficiency (SCOP 4.7) en energielabel A+++. De Blackbird is niet lelijk en luidruchtig, maar mooi en stiller met een geluidsdruk van slechts 49 decibel op 1 meter afstand. Een duurzame oplossing voor iedereen. 

Nieuw model

Het bestaande model heeft een vermogen van 8kW en maakt een temperatuur tot 70 graden mogelijk. De warmtepomp is eenvoudig op afstand in bedrijf te stellen, te monitoren en te servicen. De online omgeving (portal en app) geeft zowel installateur als bewoner inzicht in de prestaties, met toegang tot 35 datasets die elke 5 seconden worden bijgewerkt. Zo kunnen eventuele problemen op afstand worden opgemerkt en opgelost, zonder dat daar iemand fysiek voor aanwezig hoeft te zijn. Ook biedt de Blackbird een automatische configuratie naar de exacte warmtebehoefte van een huis en mechanische bescherming tegen vorstschade, in geval de elektra uitvalt. Tijdens de VSK-beurs in februari 2024 introduceert Weheat een uitbreiding van haar assortiment: een nieuw, staand model met een vermogen van 6kW en eveneens smart.

De lat omhoog

Toon van Engelen van Weheat, over het bedrijf en de sector: “De technologische ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen gingen de laatste jaren razendsnel en daar hebben wij ons voordeel mee gedaan. We volgden alles op de voet en hebben met behulp van ons team van experts onze eigen inzichten met die kennis gecombineerd. Het resultaat is een innovatief product dat oprecht anders is dan andere warmtepompen. Een nieuwe standaard op het gebied van design, installatie en bediening. We zijn trots op het succes van de Blackbird en kijken er enorm naar uit om het nieuwe model te lanceren. Het gaat om een staande versie van de bekende Blackbird, maar uiteraard met een aantal bijzondere, nieuwe functies. De details houden we nog even geheim, dus graag tot ziens in februari op de VSK, dé beurs voor installatie professionals.” 


nl_NL