TMO focust op verduurzaming mode industrie

Accreditatie voor Associate Degree is binnen

Doorn, 12 december 2023 – Een praktijkgerichte businessopleiding die studenten in twee jaar tijd klaarstoomt voor een succesvolle carrière in de fashionindustrie. Dat is de nieuwe en enige Nederlandse hbo-studie Associate degree Fashion Business Professional die in februari 2024 van start gaat. De opleiding is deze week officieel door de overheid erkend zodat studenten het recht hebben op DUO studiefinanciering. Bij deze opleiding aan TMO Fashion Business School is aandacht voor duurzaamheid, marketing en digitalisering, maar ook fashiontrends, sales en management komen aan bod. De docenten zijn professionals met brede ervaring in de mode-industrie en veel aandacht voor talentontwikkeling. De studie bestaat uit anderhalf jaar interactieve lessen gevolgd door zes maanden afstudeerstage en is daarmee perfect geschikt voor wie snel de arbeidsmarkt op wil. In die markt bestaat een groeiende vraag naar professionals met een duurzame kijk op fashion en fashiongerelateerde ondernemingen. De opleiding is vanuit deze branchebehoefte ontwikkeld om aan de vraag naar tactisch opgeleide professionals te voldoen.

TMO Fashion Business School

Aan de slag in de modebranche

Wie het diploma Associate degree Fashion Business Professional in ontvangst neemt, is goed voorbereid om aan de slag te gaan in de modebranche. Diverse functies bij uiteenlopende bedrijven, zowel aan productie- als consumentkant, sluiten goed aan. Naast (bedrijfs)kleding, textiel en schoenen, behoren ook sport, beauty, wonen en lifestyle tot de branches waar deze fashion professionals tot hun recht komen – zowel nationaal als internationaal. De opleiding legt de nadruk op praktische vaardigheden en combineert een brede basiskennis van de industrie met bedrijfskunde. Zodoende kan iemand na afronding van deze opleiding direct van start in verschillende assistent-functies. De Associate degree is een officiële hbo-studie op niveau 5, wie wil doorstuderen, kan instromen in het derde jaar van TMO-bachelor BBA in Fashion (niveau 6). 

Gedegen kennis, hands-on mentaliteit

Yvonne Kanters, directeur-bestuurder van TMO Fashion Business School over de nieuwe opleiding: “Deze unieke Associate degree hebben we gecreëerd naar aanleiding van directe vragen vanuit ons netwerk in de markt. Er is grote behoefte aan mensen met gedegen kennis van de fashionbranche, die tegelijkertijd een hands-on mentaliteit hebben – en dat is precies waarmee onze Fashion Business Professionals straks het werkveld betreden. We werken nauw samen met mode-(retail)ondernemers en spreken vaak met oud-studenten. Zij delen hun kennis en ervaring, maar ook hun vragen. Zo krijgen studenten altijd up-to-date onderwijs en een divers en realistisch beeld van de laatste ontwikkelingen, behoeften en trends in de industrie. Als TMO zien we het als onze missie bij te dragen aan een duurzame modewereld. Met deze opleiding doen we dat door het opleiden van toekomstbehendige young professionals, die zowel innovatief als ondernemend zijn.” 

Praktische informatie

Voor deze studie is een vooropleiding mbo4, HAVO of VWO vereist. De Associate degree is een particuliere opleiding, verdeeld over vier semesters van een half jaar. Ruim 90% van de huidige TMO-bachelorstudenten heeft kort na de studie een baan op hbo-niveau, een groot deel krijgt een baan aangeboden op de afstudeerstageplaats. 
nl_NL