Weheat onthult design en technische details nieuwe warmtepomp Sparrow

Staand monoblock officieel geïntroduceerd tijdens vakbeurs VSK

Utrecht/Duizel, 6 februari 2024 – Op de openingsdag van de VSK, de belangrijkste Nederlandse vakbeurs voor de installatiebranche in de Jaarbeurs, heeft Weheat zijn nieuwe warmtepomp – Sparrow – geïntroduceerd. De Nederlandse fabrikant heeft daarbij het ontwerp en alle technische specificaties van deze staande propaanmonoblock bekendgemaakt. Met de Sparrow bouwt Weheat voort op het succes van zijn innovatieve liggende warmtepomp, Blackbird. 

Foto: Weheat Sparrow; grijs, groen en rood


Weheat’s Blackbird werd het afgelopen jaar positief ontvangen, zowel door de (vak)pers als door installateurs en eindgebruikers. “Ze roemden met name het stijlvolle uiterlijk, het slimme ontwerp, en de stille en zeer efficiënte werking van deze liggende monoblockwarmtepomp”, stelt Toon van Engelen, strategisch adviseur bij Weheat. “Met de staande Sparrow maken we deze voordelen nu ook beschikbaar voor woningen die geen geschikte opstelplek voor een liggende buitenunit hebben.” 

De Sparrow-warmtepomp is geschikt voor toepassing in zowel nieuwbouw als bestaande bouw, en kan zowel all-electric als hybride worden toegepast. Doordat hij in drie kleurstellingen wordt aangeboden – diep donkergroen, elegant brons en modern grijs – is voor iedere situatie een stijlvolle oplossing beschikbaar. 

Installatie- en gebruiksgemak

Net als bij de Blackbird wordt de compacte behuizing (100x90x45 cm) van de staande Sparrow vervaardigd uit de duurzame kunststof EPP, wat tevens een stijlvol uiterlijk oplevert. Na het spuitgieten van dit materiaal wordt ruimte uitgefreesd waar het leidingwerk en de verschillende componenten in worden ondergebracht. De warmtepomp is daarbij opgedeeld in twee compartimenten die eenvoudig in- en uit elkaar kunnen worden geschoven, waardoor hij zeer onderhoudsvriendelijk is. Een groot voordeel van de bouwwijze is dat de isolerende werking van EPP ervoor zorgt dat ook deze warmtepomp, net als zijn liggende broer, een uiterst stille werking heeft. 

Smart en efficiënt

De nieuwe warmtepomp is, vanwege zijn hoge efficiëntie voorzien van het hoogst haalbare energielabel A+++, wat zich ook vertaalt naar een extra ISDE subsidie. Net als Blackbird bevat Sparrow een 4G verbinding, zodat uitval of verbindingsproblemen rond wifi worden vermeden. Zowel de eindgebruiker als de installateur heeft toegang tot een intuïtieve portal waarin de prestaties van de warmtepomp op afstand kunnen worden gemonitord en instellingen heel eenvoudig kunnen worden aangepast.   

100% Nederlands

Toon van Engelen: “Met de Sparrow maken we alle voordelen die Blackbird biedt, voor een nog breder publiek toegankelijk. De twee warmtepompen zijn complementair; waar Blackbird met name geschikt is voor plaatsing op een plat dak of op de bodem van een tuin, kan de staande Sparrow tegen of aan de gevel van de woning worden geplaatst. Hiermee kunnen we een groot deel van de woningvoorraad dekken. We zijn er trots op dat we als 100% Nederlands bedrijf op deze manier een mooie bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie en het verduurzamen van de gebouwde omgeving.”

Weheat is van 6 tot en met 9 februari aanstaande tijdens vakbeurs VSK in Jaarbeurs Utrecht te vinden op standnummer 12.F060.

Kijk hier voor een volledig overzicht van de technische specificatie van Weheat’s Sparrow.
nl_NL