Lancering platform voor aantrekken van internationaal toptalent

InnovationQuarter en Up!Rotterdam brengen internationaal talent naar Rotterdam

ROTTERDAM – InnovationQuarter lanceert in samenwerking met Up!Rotterdam –  op 1 juni tijdens de Talent Day van Upstream – een nieuw Engelstalig platform om internationaal talent naar de metropoolregio Rotterdam te krijgen. De lancering wordt gefaciliteerd door Upstream in Rotterdam. Het is een nieuwe stap in het aantrekken en behouden van internationaal talent in Nederland. Het InnovationQuarter platform is tot stand gekomen na input van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO), coworking community Cambridge Innovation Center (CIC), Up!Rotterdam en talentmanagers van diverse  bedrijven.

Foto Upstream 2022: Bart Heemskerk

Lancering InnovationQuarter Job Board 

Eén van die initiatieven om internationaal talent aan te trekken is de lancering van het job board; een initiatief van InnovationQuarter en Up!Rotterdam. Het is een belangrijke mijlpaal in het Zuid-Hollandse international Talent Attraction and Retention Program. Deze wordt uitgevoerd door InnovationQuarter en ondersteund door een breed palet aan regionale partners, waaronder Up!Rotterdam, RVO,  Rotterdam Partners, de International Centers en kennisinstellingen & hubs zoals CIC, Yes!Delft en The Hague Tech.

‘De banen die worden aangeboden op het platform zijn vooral gericht op start- en scale-ups, SME’s, multinationals en overheidsinstanties. Het nieuwe platform is één van de manieren waarop InnovationQuarter zich samen met andere partijen inzet voor het aantrekken en behouden van internationaal talent in Nederland.’ Aldus Sasja Heijman, InnovationQuarter

1 juni: Upstream Talent Day

De derde editie van Upstream (2500 deelnemers) staat dit jaar – op 1 juni – volledig in het teken van het thema Talent. Samen met sprekers, startups, scaleups, investeerders, RVO, CIC en InnovationQuarter wordt er ingezoomd op onderwerpen als het aantrekken en behouden van internationaal talent. De hoofdvraag is: wat kan Nederland doen om dé hotspot van Tech-talent in Europa te worden en te blijven? 

6de plek wereldranglijst

Ook de uit Amerika overgekomen Rotterdamse innovatiehub Cambridge Innovation Center (CIC) legt de focus op het aantrekken van internationaal talent. Als community voor start- en scale-ups probeert CIC het vestigingsklimaat en de innovatiekracht in de metropoolregio te verbeteren. Samen met het RVO is CIC voorloper op dit gebied. Ook de overheid ziet dat het aantrekken van jong talent leidt tot een duurzame vestiging van ondernemers in Nederland.

`Op het moment staat Nederland wereldwijd op de zesde plek als het gaat om talentontwikkeling. Als Nederland deze positie wil vasthouden zijn initiatieven zoals die van InnovationQuarter, RVO, CIC en Up!Rotterdam ontzettend belangrijk.` Aldus Lars Crama, private lead Upstream.

nl_NL